Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази недоволството си, че има страховито

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази недоволството си, че има страховито
Коментари Харесай

Борисов гневен на Денков: 30-40 души са се нагласили да пътуват до САЩ, без да стигнат до камината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази недоволството си, че има  " страховито разхищаване на държавни пари за командровки ".

 

" Едно време ми правихте сметка какъв брой ядки са изядени в самолета. Ние нямахме кетаринг. Ние казахме, че ще понижим държавните разноски и администрацията. Сега ми дадоха листата с командировъчни, то са се нагласили 30-40 души да пътуват в Съединени американски щати. Ако те отиваха на камината на президента Байдън, три самолета да отидат - ще са малко, но да отиваш 5 дни с министри, които са били преди дни там като Тодор Тагарев. Това са самолетни билети за по 4000 - 5000 $ и е двоен критерий. Ако отиват за камината  - ще ги изпратя, ще махам, само че тия разходки напред - обратно, ще приказвам с Кирил Петков за тях. Ако ме убеди, че има изгода за страната ще спра да разясня ", отсече Бойко Борисов.

 

Както през вчерашния ден Епицентър. бг първи заяви министър председателят Николай Денков подвига огромния държавен Еърбъс, с цел да лети до Съединени американски щати на 5-6-7-8-9 февруари т.г. без да има срещи с Байдън или Блинкен. Въпреки дадените от Политическа партия - Демократична България 100 000 $ на лобистите „ Манатос и Манатос “, към този миг вратите на Белия дом остават затворени за българския министър-председател, защото в американската администрация няма никакъв интерес от среща с него. 


Епицентър. бг научи, че в официалната делегация, водена от премиера Денков, са включени министърът на финансите Асен Василев, министърът на отбраната Тодор Тагарев, министърът на енергетиката Румен Радев, още трима министри, които сега се прецизират, брачната половинка на депутата от Политическа партия Даниел Лорер - Виолета (бивш зам.-министър на финансите и някогашен шеф на кабинета на министъра на финансите Василев), началникът на кабинета на премиера Денков и негови съветници - общо към 25 индивида. В програмата на визитата са включени само срещи на българската делагация с еврейски организации и с НПО-та.

 

 Подготвя се голяма делегация за Съединени американски щати с държавния аероплан ", потвърди Борисов новината на Епицентър.бг.

 

По наша информация желанието на Денков и водената от него голяма делегация била да рапортува пред задокеанските ни сътрудници за евроатлантическата ориентировка на кабинета му. Не е ясно обаче пред кого Денков ще стори това, защото е получил отвод за среща както с Байдън, по този начин и с Блинкен.

 

" Помня, когато се скриха от срещите, на които трябваше да се вземат решения - за реакторите, за оръжията за Украйна... Просто се скриха ", съобщи Борисов по адрес на министрите на Денков. 

 

" Тече агитация, която няма да се отрази добре на ротацията ", предизвести още водачът на ГЕРБ.

" Двама от министрите не си гледат работата, а са се трансформирали в партийни секретари, обикалят районите, срещат се с техните структури, пропагандират направеното от нас за тяхно, или за единствено тяхно ", разяснява още Борисов.

 

Борисов съобщи, че не са имали среща с Кирил Петков за Комисия за защита на конкуренцията. " Колегите малко самонадеяно мислят за ротацията. Ще имаме съществени диалози, доста от министрите не си гледат работата. Обикалят по страната и споделят, че наши неща са свършени от тях.

 

Лидерът на ГЕРБ посочи, че в случай че е правилно това, което споделя съдът - то тогава сме очевидци на най-голямото и чудовищно пазаруване на гласове в София. " Експертизата е безапелационна. Над 300 секции гласовете не излизат, не се засичат. Това е операция. СОС буксува, тъй като има нещо мръсно, купено. Нито аз, нито сътрудника Петков, да не изреждам всичките водачи свършихме доста добра работа. Преди ротацията ще се направи доста добра оценка. Страховито е мълчанието в спортното министерство ", сподели Борисов във иднесените обстоятелства за операция на изборите в София.

 

Днес Борисов разяснява и снощното ликвидиране.

Надявам се способените органи да разкрият снощното ликвидиране. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР